Wat is Sofrologie?

Sofrologie combineert verschillende technieken, zoals ademhalingsoefeningen, progressieve spierontspanning, meditatie en visualisatie, om de persoon te helpen ontspannen en stress te verminderen. Het kan worden beoefend in groep of individueel, en vereist geen speciale uitrusting of voorbereiding.

Door middel van sofrologie leer je om je bewust te worden van je lichaam en geest, en hoe je deze kunt beïnvloeden door middel van eenvoudige technieken.

  • De geleerde technieken kan men oefenen en gemakkelijk inpassen in het dagelijkse leven
    zowel thuis, op het werk als op school.
  • Het woord sofrologie komt van het Grieks: SOS (harmonie) – PHREN (bewustzijn) – LOGOS (studie) of de studie van het bewustzijn in evenwicht.
  • Oorsprong: De Caycediaanse Sofrologie is ontwikkeld in Spanje in de jaren 60 door Dokter Alfonso Caycedo, die zich heeft geïnspireerd op westerse wetenschap en oosterse kennis en technieken: yoga, zen, meditatie, fenomenologie, ademhalingstechnieken, spanning-ontspanning en visualisatie.
  • Toepassingsgebieden: Sinds tientallen jaren wordt sofrologie beoefend in Zwitserland, Frankrijk, Spanje en Franstalig België en dit in scholen, sportclubs, ziekenhuizen tot bedrijven.

Veerkracht vergroten

Het positieve in jezelf laten groeien

Omgaan met emoties

Leren stoom afblazen

Leren loslaten

Het leven breder zien

Meer zelfvertrouwen

Jouw innerlijke kracht versterken

Beter slapen

Ontspanning in jouw lichaam

Concentratie verbeteren

Meer focus op jezelf